Zigtrijk-Eerbeek

Zigtrijk Eerbeek is een dagactiviteitencentrum op het terrein van de Kiboe. De Kiboe is twintig jaar geleden opgezet als kinderboerderij. Nu wordt er liever gesproken over dorpsboerderij omdat het een ontmoetingsplek wil zijn voor jong én oud.

Onder leiding van professionele begeleiders is er een diversiteit aan mogelijkheden, zowel binnen als op het buitenterrein. Creativiteit, ontmoeting, nuttig bezig zijn, het verzorgen van dieren en het onderhouden van het terrein zijn daar voorbeelden van. Persoonlijke aandacht en de waardigheid van de mens staan centraal, naast dagbesteding wordt dan ook  persoonlijke groei gestimuleerd.

Momenteel wordt het terrein langzamerhand omgeturnd tot een fijne ontmoetingsplek. Daar is nog wel wat voor nodig om het weer conform de wensen van deze tijd te laten zijn. Hoe mooi is het om het terrein samen met de deelnemers aan te pakken? Samen werken als dagactiviteit om het tot een fijn terrein te transformeren? Lekker bewegen in de buitenlucht!

Zigtrijk Eerbeek is heel geschikt voor vitale mensen met dementie. Samen lekker de handen uit de mouwen steken. Maar er is ook ruimte om wat rustiger aan te doen. Zowel binnen in de boerderij als buiten kan men onder professionele begeleiding aan de slag. Buiten niet alleen met het verzorgen van dieren, maar ook aan de slag op het terrein of opknappen van konijnenhokken en dat soort dingen. We vinden het belangrijk dat er naar activiteiten wordt gezocht die bij de deelnemers passen, waar de deelnemer zich prettig bij voelt.